Respekt och hänsyn på golfbanan
När man spelar golf finns det ett stort antal regler att komma ihåg. Dessa är viktiga att följa för att spelet ska bli rättvist. Alla regler i golf är internationella och gäller i princip för alla banor i hela världen. De grundläggande reglerna i golf är ganska enkla och mycket handlar också om sunt förnuft. I alla golfspel och på alla banor är det viktigt att man är ärlig och att man visar hänsyn på banan. För att se till så att ingen fuskar håller man alltid ordning på varandra i gruppen och detta kallas för att vara markör. Man ska också respektera andra spelare och spela säkert med hänsyn till andra så att man inte utsätter någon för fara.

 

Grundläggande regler
När det handlar om själva spelet är regel nummer ett att man alltid ska spela bollen där den ligger på banan. Detta kan ses som utgångspunkten i spelet. Ibland hamnar bollen på en omöjlig plats och är ospelbar och då har man rätt att ändra bollens läge utefter vissa regler. När man spelar bollen måste det vara med riktiga slag och med det menas att man alltså inte får ”fösa” bollen. Det räknas även som ett slag om man nuddar bollen med klubban.

 

Den spelare som vann det föregående hålet blir utslagsman på nästa hål. När man kommer in på tee så får man sätta bollen på en peg. När det handlar om utrustningen bör man spela med klubbor och bollar som är godkända av R&A och USGA eller som följer specifikationerna i appendix II.

 

Specialregler
I golf finns och en mängd olika specialregler. Det kan handla om regler för att få byta boll, när man får flytta bollen och vad som händer om man hamnar utanför banan. Det är i princip omöjligt att kunna alla specialregler utantill. Speciellt eftersom många regler bara behöver användas vid väldigt sällsynta tillfällen. Därför är det bra att alltid ha en regelbok med sig så att man enkelt kan ta reda på vilka regler som gäller för olika situationer. Det underlättar om man har bekantat sig med regelboken innan så att man enkelt hittar just den regel som man letar efter i registret.

Golf och sportens regler 2

 

Taggar

 
 
 
 
sportpress