Även om golf inte är en högintensivsport är det viktigt att man väljer rätt kläder för att kunna prestera på sin högsta nivå. Det är till exempel viktigt att kläderna erbjuder full rörelseförmåga, så att man kan ta ut sin sving ordentligt, samtidigt som kläderna måste hålla golfaren varm under de ibland långa perioder då han eller hon inte är särskilt aktiv, utan endast promenerar eller väntar på sin tur att slå. En annan utmaning som golfare står inför, som är relativt unik för deras sport, är att de måste ha kläder för alla väderlekar, regn som sol, värme som kyla. Detta eftersom de mest hängivna golfarna spelar från tidig vår till sen höst, och därmed kan uppleva allt från strålande solsken till temperaturer nära nollan och hällregn. Om du är ett av dessa hängivna fans som älskar golf, och som spelar i alla väderlekar, kan ett sätt att visa upp det i ditt hem vara att sätta upp en fototapet med ett golfmotiv, till exempel en vacker golfbana eller dig själv när du slår ett bra slag. Du kan enkelt skapa egna fototapeter och beställa på Photowall.se.NMA.0033818,_Fashion_Photo_by_Gunnar_Lundh_1936

På grund av ovan nämnda förutsättningar för golfare finns golfkläder i en uppsjö av varianter, för att golfaren själv ska kunna sätta ihop den utstyrsel som passar honom eller henne bäst. Det finns shorts och kjolar i varierande längd, t-shirts, pikéskjortor, västar och vindjackor i olika tjocklekar, täckjackor och parkas, för att bara nämna några exempel. Utöver den praktiska aspekten av att välja golfkläder tillkommer dessutom den estetiska aspekten. Precis som med de kläder vi bär till vardags går det mode i golfkläder, och i vissa fall påverkar faktiskt golfmodet det vanliga modet. Så var till exempel fallet med de så kallade golfbyxorna, långbyxor i vadmal som slutade strax nedanför knäna och spändes åt med ett spänne. Dessa bars ursprungligen av män som spelade golf, men blev populära även utanför golfbanan, framförallt under 1940-talet.

Vissa golfkläder kan dock snarast sägas vara en nödvändig del av utrustningen. Det gäller till exempel handskarna, som används för att få ett bättre grepp om klubban och för att undvika att man får blåsor i händerna.

Taggar

 
 
 
 
sportpress