Skottland är hemmet för golf, det var här allt startade och det är här du, enligt många, hittar den absolut bästa golfupplevelsen. Skottland har i huvudsak två stora exporter, whisky och golf. Dessa två kan man med stor fördel kombinera. Eller vad sägs om en weekend med golf på förmiddagen och ett besök hos det lokala whisky destilleriet på eftermiddagen? Med för den golfintresserade är det framför allt golfupplevelsen på dom klassiska Skotska Linksbanorna som lockar allra mest. Fortsätt läsa så kommer du att veta allt du behöver till din golf weekend i Skottland.

East Lothian-kusten är bra med närheten till Edinburgh

Att åka på en golfresa till Skottland har länge varit populärt, men medans många golfare åker till Spanien på sommaren, så är Skottland mer lämpat för en sommarresa. Detta på grund av det ruggiga klimatet som råder i norra Storbritannien på vinterhalvåret. Skottland bjuder på en mängd olika banor, men tänker man sig en kort resa med ungefär tre rundor, passar East Lothian-kusten bäst. East Lothian-kusten ligger endast 45 minuter från flygplatsen i Edinburgh, vilket gör platsen idealt för kortare golfresor. Men det är inte bara det nära avståndet som gör det idealiskt, utan golfen här håller en extremt hög standard och är helt fantastik.

Upplev den bästa golf i världsklass i Skottland

Här hittar du en hel mängd olika banor av varierande karaktär, på en förhållande vis liten yta. Alla banor är väldigt prisvärda, en green fee kostar runt 50 pund, vilket för golfbanor i Skottland är väldigt förmånligt. En annan stor fördel är närheten till Edinburgh, där man med fördel kan göra ett restaurangbesök, eller varför inte besöka en av stadens många pubar. Vill man uppleva den allra bästa golfen rekommenderas the Machrie och North Berwick West Links. Dessa banor är båda väldigt originella och bjuder på flera ganska besynnerliga designlösningar, dock står spelglädjen högt i kurs och golf är sällan roligare.

 
 
 
 
sportpress