Vad är bättre än att gå ut på golfbanan en tidig lördagsmorgon? Inte mycket, om du frågar den golfintresserade. Golf kan vara helt fantastiskt när vädret och banan är bra och kanske framför allt när slagen sitter precis där dom ska. På samma sätt finns det dagar då allt går dåligt och då är det mindre kul att vara golfare. Men har man en dålig dag och spelar på en av de främsta golfbanorna i landet kanske det kan ge lite tröst. I den här bloggposten ska vi prata mer om de bästa golfbanorna i Sverige.

Golfboomen på 90-talet

När golfboomen exploderade i Sverige under 90-talet växte det upp nya golfbanor som svampar ur jorden över hela landet. Många av dessa byggdes dock med ganska knappa medel och kvalitén stod kanske inte alltid i fokus. Det viktigaste verkade vara att få in så många nya medlemmar som möjligt. Det är kanske just därför som det nu i golfens lågkonjunktur dykt upp många nya banor av extremt hög klass, i en del fall av världsklass. Nu tar man det med mer lugn och ro och kan fokusera på lite större projekt. En av dessa nya banor ligger i Bro Hof, Bro Hof Slott Stadium Course är Nordens bästa golfbana enligt Golf Digest, ett svenskt golfmagasin.

Magasinet Golf Digest rankar nordens bästa banor

Golf Digest har rankat Sveriges bästa golbanor sedan 2003 och i år listades de 100 bästa banorna i Norden. Vinnare blev som sagt Bro Hof Slott Stadium Course utanför Stockholm. Även andraplatsen gick till en svensk bana, Falsterbo GK. Gemensamt för dessa båda banor är att dom är helt unika i sitt slag i Sverige. Båda är väldigt svårspelade och Bro Hof är särskilt anpassad för tävlingsgolf på proffsnivå. Detta gör dem inte särskilt lättspelade för den vanlige handicapgolfaren, men som resmål och upplevelse är dessa banor väl värda ett besök. Ett dåligt slag på Bro Hof Slott Stadium Course känns kanske inte lika illa som ett dåligt på ens gamla vanliga vattenskadade hemmabana, byggd under golfboomen på 90-talet.

 
 
 
 
sportpress