Har även du fastnat för den populära sporten golf? Man tror att den uppstod i Skottland och redan på 1400-talet omnämns sporten i två olika lagar. Det finns dock kritiker av den teorin som istället refererar till en sport som spelades i Nederländerna under 1600-talet där man puttade ned bollar i hål med hjälp av klubbor. De som är passionerade golfspelare brukar dock vara mindre intresserade av dess historia och desto mer upptagna med att gå runt på golfbanor över hela världen. För att börja spela krävs det att du tar ett grönt kort i golf. Det kan jämföras med ett körkort för bil.

golfstatestik2.se

Hur tar man grönt kort?

Det vanligaste är att man går en slags utbildning på en golfklubb. Du kommer då att få tillgång till en tränare och kurserna sker oftast i grupp. Vissa klubbar erbjuder mindre grupper för att kunna ge dig mer individuell träning och hjälp. Många har en felaktig uppfattning om att golf är en extremt dyr sport att syssla med. Detsamma är fallet med exempelvis hemstädning. Du behöver dock inte betala stora summor för att få hjälp och den grundkunskap som du behöver för att komma igång. Efter att du har gått utbildningen och klarat av ett test kommer du att bli registrerad och få ditt Golf-ID. Du kommer också att börja med ett handicap på 54 poäng och möjligheten att sänka den siffran desto mer du spelar. Handicap-systemet gör att två personer som spelat olika länge och är olika bra fortfarande kan mötas och spela tillsammans. Handicap-systemen ser olika ut från land till land.

Vad händer efter jag fått mitt gröna kort?

När du har fått ditt gröna kort och börjat spela kommer man börja notera ditt spelande. Varenda gång du får ett bättre resultat än 18 på 9 hål eller 36 på 18 kommer ditt handicap att sänkas. Det är viktigt att du spelar med en utomstående som kan bekräfta dina resultat. Det är också bra om du blir del av en golfklubb, det gör det enklare för dig att komma i kontakt med andra golfare och förbättra ditt spelande. Golf är även en social sport och det är roligare att spela tillsammans än att gå runt på banan för sig själv. Om du vill förbättra ditt handicap snabbare kan du ta kontakt med klubben och ta hjälp av en av deras tränare. Du kan på det sättet förbättra olika delar av ditt spelande. Behöver du öva på dina puttar eller är det vid utslagsplatsen som du kan behöva lite insikter?

 
 
 
 
sportpress